Babymassage

Door de Shantala-babymassage te geven aan jou baby creëer je een veilig en geborgen basisgevoel. De baby wordt zich meer bewust van zijn/haar lichaam en de grenzen ervan.

Abha

Verbonden met je baby

Bij baby’s is het belangrijkste zintuig de tastzin. Ze ervaren de wereld vooral via hun huid. In deze workshop leer je in drie bijeenkomsten de Shantala-babymassage toe te passen: een oud-Indiase massagetechniek die gebruikt kan worden op baby’s en jonge kinderen.

Door de Shantala-babymassage te geven aan jou baby creëer je een veilig en geborgen basisgevoel. De baby wordt zich meer bewust van zijn/haar lichaam en de grenzen ervan. De massage is ondersteunend bij het hechtingsproces, en zorgt voor een goede motorische ontwikkeling. Ook geeft het verlichting bij darmkrampjes en het bevorderd het slapen.

Tijdens de cursus wordt ook aandacht besteed aan het basisbevestigend dragen en oppakken van de baby. In de praktijk blijkt dat wanneer een kind huilt en basisbevestigend wordt opgetild en gedragen, het heel vaak stopt met huilen. Het is een respectvolle en tedere manier van dragen en verzorgen waarmee je de baby laat ervaren dat je hem/haar goed en lief vindt.

Deze workshop kan natuurlijk ook heel goed door papa gevolgd worden! 

Praktische informatie

Wanneer?
Babymassage kan vanaf de 1e week na de geboorte. Mijn ervaring is echter wel dat baby’s ouder dan 6 weken minder kwetsbaar zijn en het reizen en aan- en uitkleden beter aankunnen. Denk je dat het in het belang van de baby goed is toch vlak na de geboorte te beginnen? Neem dan even contact met mij op.

Overige vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen vind je hier. 

Cursusdata en prijzen

Cursusdata

 

Babymassage: zondagochtend van 10:00 tot 11:00 uur in De Steeg

Voorlopig niet

Prijzen

 

De kosten voor de cursus bedragen € 60,- als alleen papa of mama meedoet. Natuurlijk mogen papa en mama ook samen komen, dan zijn de kosten € 80,- voor drie bijeenkomsten.

Lessen die vervallen vanwege ziekte o.i.d. van de docente hoeven niet te worden doorbetaald. Lessen die de deelnemer door eigen oorzaak of keuze mist (ziekte, vakantie, werk etc.) worden wel doorberekend.

Cursuslocatie

AbhaYoga

Ursula van Raesfeltlaan 26, 6994 BC, De Steeg

AbhaYoga

LET OP!! Ga via de hoofdingang aan de Hoofdstraat het gebouw in. Ga rechtsaf en neem aan het einde van de hal de gang rechtsaf. Aan het einde van de gang is de yogazaal.

Loop voor het huis links de oprit in. De praktijkruimte bevindt zich achter het huis.

06 371 98 167