Yoga for Kundalini Awakening

Inmiddels heb ik ruim 40 jaar ervaring op het pad van de yoga en meditatie. Na al die jaren weet ik dat het tijd is mijn kennis en ervaring te bundelen in één cursus en dat over te dragen.
Abha

Erkend door de Vereniging van Yogadocenten Nederland. 30 bijscholingspunten voor de hele serie, 5 punten per dag.
Abha

Inspirerende serie van Yoga en Klank
Inmiddels heb ik ruim 40 jaar ervaring op het pad van de yoga en meditatie. Na al die jaren heb ik het gevoel dat het tijd is mijn kennis en ervaring te bundelen in één cursus en dat over te dragen.

Yoga for Kundalini Awakening, ofwel: Mahayoga
MahaYoga betekent letterlijk: ‘grote yoga’, de yoga van de spontaniteit ofwel díe yoga die alle vormen van yoga in zich heeft. In deze cursus komen voorbij: Raja yoga: de yoga die de wervelingen van het bewuste denken stillegt. Hatha yoga: de yoga van fysieke kracht en inspanning. Jnana yoga: de yoga van kennis en inzicht. Kundalini yoga: de yoga van de slangenkracht (energie). Nada yoga: de yoga van het geluid. Mantra yoga: de yoga van het herhalen van heilige woorden.

Inhoud van de opleiding

Programma
Yoga for Kundalini Awakening bestaat uit een serie van zes (vrij)dagen die gebaseerd is op de zes chakra’s in ons lichaam. Iedere dag wordt er één chakra als middelpunt genomen en onderzoeken we deze met yoga, meditatie, Indiase filosofie, klank en mantrazang. Een heel dynamisch programma waarbij het doen en ervaren ondersteund wordt door theoretische kennis.

De cursusdagen zijn los van elkaar te volgen, maar natuurlijk haal je er het meeste uit als je het hele programma volgt.

Doel van de cursus

– Je hebt een verdiept inzicht in de Indiase chakrafilosofie.
– Je weet hoe je de energie van de chakra’s en hun transformerende werking op het bewustzijn in je dagelijkse leven kunt inzetten.
– Je kent de inwerking van yoga-asana’s op het betreffende chakra.
– Je kunt met meditatie en affirmatie de werking van de chakra’s versterken.
– Je hebt de werking van klank, muziek en mantra’s ervaren.

Yoga for Kundalini Awakening beoogt een spontane, natuurlijke vereniging van het persoonlijke bewustzijn en de spirituele dimensie in ons. Het is spontaan in die zin dat er geen bijzondere inspanning voor geleverd kan worden. Het gebeurt vanuit zichzelf wanneer de condities daar gunstig voor zijn. Een subtiele innerlijke spirituele energie ontwaakt dan in ons. Dit leidt tot de ervaring van gedachteloos bewustzijn, vreugde en innerlijk evenwicht. We zijn ons dan volledig bewust van wat er om ons heen gebeurt, zonder dat gedachten het verstoren.

Aan bod komen:

• Doen van asana’s (yogahoudingen) passend bij het betreffende chakra.
• Uitleg over de inwerking van de houding op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.
• Pranayama’s (ademoefeningen) als zuivering van de chakra-energie en welke invloed dat heeft op je hele lichaam en denken.
• Theorie over de Indiase chakrafilosofie.
• Meditatie en affirmatie ter versterking van het chakra.
• Klank-ervaring die het betreffende chakra duidelijk waarneembaar maakt in het lichaam.
• Het zingen van mantra’s die het betreffende chakragebied ondersteunen.

Cursusdata en prijzen

• Lesdata 2020:
1e Chakra/ Muladhara
2e Chakra/ Swadhisthana
3e Chakra/ Manipura
4e Chakra/ Anahata
5e Chakra/ Vishudda
6e Chakra/ Ajna


• Kosten:
€ 610,= incl 21% BTW voor de hele cursus. € 110,- incl. BTW per losse cursusdag. Deze prijs is inclusief een vegetarische avondmaaltijd.


• Leslocatie: 

 

06 371 98 167