Meditatie en bewustwording

Je verhoogde mentale kracht geeft je een betere focus en concentratievermogen, dat leidt vaak tot betere beslissingen en meer creativiteit.
Abha

Meditatietraining
Meditatie kan je helpen te ontspannen, je gedachtestroom tot rust te brengen en intenser het huidige moment te beleven. Mediteren leert je je gedachten en gevoelens te observeren en te accepteren. Ons persoonlijk geluk hoeft niet voort te komen uit het bevredigen van materiële verlangens. Persoonlijk geluk bestaat eigenlijk alleen maar uit ‘gewoon’ jezelf zijn!

In 6 bijeenkomsten behandelen we verschillende technieken om tot meditatie te komen. Denk hierbij aan ademhalingsoefeningen, het observeren van gedachten en emoties, concentratie-oefeningen en het gebruik van een mantra. De groep bestaat uit maximaal 8 personen zodat er aandacht is voor de meditatie-ervaringen en voor persoonlijke begeleiding.

Ontspanning & meditatie
Het dagelijks leven doet een groot beroep op ons denken, alertheid en concentratie. Soms is daarbij de werkdruk zo hoog dat heel het lichaam verkrampt. Het kost tijd die verkramping los te laten. Tijd die we onszelf niet geven. Laat staan dat we nog toekomen aan een diepe ontspanning. Diepe ontspanning maakt dat het lichaam en de geest zich kan herstellen en vatbaar wordt voor nieuwe inspiratie. In deze lessen doen we lichte oefeningen om spanning af te voeren. Je leert een aantal ademoefeningen die je helpen om in een diepe ontspanning te komen en je voor te bereiden op meditatie.

Praktische informatie

De Dans van Shiva

De Dans van Shiva als voorbereiding op meditatie

Zo vanuit de drukte van alle dag in de staat van meditatie komen lukt niet iedereen. Er is vaak een voorbereiding nodig. Je meditatiekussen opschudden, een kaarsje aansteken is al een vorm van voorbereiden. Natuurlijk is het doen van pranayama’s de beste voorbereiding. Maar niet iedereen houdt daarvan. Zo ben ik op een oefening gekomen die heel goed werkt om uit het denken te komen en het lichaam en de geest in aandacht te brengen. Het is een oefening waar je niet lenig, sterk of fanatiek yoga beoefenaar voor hoeft te zijn. Je kan het overal doen en je hoeft je er niet voor om te kleden. Hoe simpel wil je het hebben?

Cursusdata

 

Prijzen

Kosten voor 6 bijeenkomsten (cursus): € 160,-.

Lessen die vervallen vanwege ziekte o.i.d. van de docente hoeven niet te worden doorbetaald. Lessen die de deelnemer door eigen oorzaak of keuze mist (ziekte, vakantie, werk etc.) worden wel doorberekend.

De lessen Ontspanning & meditatie in De Steeg op donderdagavond kosten €12,50 per les. €120 voor 10 lessen.

Overige vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen vind je hier. 

Leslocaties

Yogacentrum AbhaYoga

Ursula van Raesfeltlaan 26, 6994 BC De Steeg
De praktijkruimte bevindt zich achter de woning.

Yogacentrum AbhaYoga

LET OP!! Ga via de hoofdingang aan de Hoofdstraat het gebouw in. Ga rechtsaf en neem aan het einde van de hal de gang rechtsaf. Aan het einde van de gang is de yogazaal.
Loop voor het huis links de oprit op. De cursusruimte bevindt zich naast het huis, de ingang zit achter de poort.

06 371 98 167